Youfone Boks-event in de Doelen

Geplaatst: 8 juni 2019 in boksen

Rotterdam, 7 juni 2019

Een mooie delegatie mannen, het team Nederland, kwam naar Rotterdam om het Ierse team de oren te wassen en ondertussen nog wat ervaring op te doen op het hoge niveau waar ze sinds een aantal jaar toe behoren. En als kers op de taart trad Stephen Danyo de ring in om een grote stap richting een nieuwe titel te zetten. Over dat boksen zal nog best wat gezegd worden de komende dagen. En dan komen de foto’s natuurlijk nog.

20190607-Piek-2090

Delano James in actie

Maar even wat anders, wat me opviel. Een paar jaar geleden kwam ik nooit een andere ‘creatief’ tegen aan de ring. Af en toe een persfotograaf en natuurlijk de amateurs en hobbyisten met meer apparatuur dan ondergetekende in hun cameratas (je weet wel wie jullie zijn ;-))

Maar gisterenavond was het anders: behalve ikzelf was Marleen Swaans er natuurlijk. Ondanks dat er geen dames boksten. Zij heeft een mooi fotoboek gemaakt over vrouwen in het boksen en fotografeert ook vanuit een visie en idee. Altijd erg gezellig om samen aan de ring staan.

Ik ontmoette ook Vera Nederlof voor het eerst. Via instagram zag ik haar werk al: mooie tekeningen van boksers. Ze mocht Rudi Lubbers een groot schilderij aanbieden in de ring. Rudi stelt het beschikbaar voor een veiling tbv kansarme kinderen.

En een 3e fotograaf: Ellen de Monchy. Maar heel even mee gekletst. Maar: vrouw, fotograaf en aan de ring.

Af en toe kwam er een man met een te groot krijtstreep jasje naar de ring lopen voor wat foto’s maar verder waren alleen wij, de vrouwen, daar. Interessant dat juist vrouwen de esthetiek van het boksen herkennen en willen vastleggen en gebruiken. Een evenement als dat van gisteren was journalistiek niet zo interessant maar qua vorm en beeld is er altijd wel wat te halen. En als ik voor mezelf spreek: daar kom ik voor. Om mooie vette harde foto’s te maken en af en toe een poëtisch plaatje ertussendoor. Of dat gisteren gelukt is, weet ik nog niet. Nog even geduld.

20190607-Piek-4665

Stephen Danyo vs Alexander Benidze 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s