Lions Only: boksen in Rotterdam

Geplaatst: 12 mei 2019 in boksen

Hier kunnen jullie de foto’s bestellen. Het zijn er best weer veel dus even doorbladeren naar je eigen wedstrijd. Ik heb bij de eerste partijen niet zoveel gefotografeerd. Tis niet anders. Ik was er wel 😉  De link opent op een nieuwe pagina of tabblad:

HIER STAAN DE FOTO’S: PIEK TV OP OYPO

Het was best een tijdje geleden dat ik aan de ring stond met mijn camera. Laatst nog een mooie avond gemist door een schouderblessure. Gaat al beter, dank u, maar ik ben er nog niet helemaal. Gelukkig viel ik laatst en scheurde iets in mijn pols waardoor ik nu echt even rustiger aan moet doen. Afijn. Ik miste daardoor het Vinkeveense spektakel “The Evolution of Boxing”.

Gisteren dus (11 mei 2019) het Lions Only boksgala in Rotterdam. Ernstig op verheugd. Eerste tegenslag was bij binnenkomst: in plaats van in de sporthal Schuttersveld, stond de ring opgesteld in de ontvangstruimte van het naastgelegen speelparadijs. Er hing een rijtje lampen boven de erg kleine en lage ring. Voor mij is het belangrijk dat ik een hoek vind waarbij ik, als ik fotografeer, een mooie rustige achtergrond heb: geen reclame, geen plafond in beeld en geen muur: het liefst gewoon zwart. En ik houd van een laag standpunt zodat ik de vloer en de touwen niet hoef te fotograferen. Afijn. Ik was zuur. Maar Josemir Poulino zou boksen dus ik bleef.

Dus. Josemir zijn wedstrijd ging niet door. Iets met geld dat er niet was. Er waren wel 3 profpartijen van Fitboyzboksers tegen een setje Kroaten. Die Kroaten konden of wilden echt niet boksen. De eerste wilde niet en de andere 2 konden het niet. Nou ja: je moet altijd uitkijken met boksen want voor je het weet loop je ergens tegenop en word je wakker met je blik omhoog.

Voordeel: er waren niet belachelijk veel amateurwedstrijden. Soms moet je er wel 15 of meer uitzitten voordat het prof-programma begint maar dat was dus niet het geval. Ik denk dat er 7 wedstrijden waren. En in plaats van 5, waren er 3 prof-wedstrijden. De 2 die uitgevallen waren zouden 6 ronden duren en van de drie die overbleven waren er 2 van 4 ronden. En de wedstrijd van Mauricio, die 6 zou duren was ook klaar in de 3e. Afijn. Ik was om 22uur gewoon weer thuis!

Het was een korte avond waar ik zuur aan begon maar toch he.. toch… toch heb ik het naar mijn zin gehad en zelfs een paar supervette foto’s kunnen maken. Ik stond zó dichtbij en het licht was mooi dramatisch zo van boven. Ik heb ze ruw en ruig verwerkt. De ‘van dik hout zaagt men planken’- methode.

Paar topmomenten: de amateur die door de klap op zijn hoofd niet wist dat hij al K.O. was en dus wilde door boksen. De dame uit Friesland die zo’n harde klap op haar neus kreeg dat ze niet meer verder wilde. Maar vooral het publiek toen ‘hun’ dame dus won.  De zwaargewicht-amateur die iedere keer in discussie ging met de scheidsrechter (Rene Braat). “Hou je hoofd omhoog” antwoord: “Ik hield mijn hoofd omhoog, het leek alleen maar alsof ik mijn hoofd niet omhoog hield” . Van die dingen. Ik heb gelachen.

En wat ik er verder ook van vind: Rodney Ernst doet het goed: hij wil een podium bieden aan verschillen beginnende boksers en profs. Zijn motivatie is zuiver en hij heeft het beste voor met iedereen. ook de volgende keer als hij iets organiseert met profboksers, hoop ik aan de ring te staan.

 

reacties
  1. Robert schulein schreef:

    welkom terug hoop dat alles weer goed gaat groeten Robert schulein altijd top foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s