de Evolutie Leer

Geplaatst: 2 april 2016 in Geen categorie

Vandaag was ik te gast bij het Vinkeveense BoksGala “the Evolution of Boxing III, georganiseerd door Gym Suppan. Het was de eerste keer dat ik erbij was en dat is me goed bevallen: mooi gala, goeie sfeer en de meeste partijen waren echt leuk om naar te kijken.

Gino Foncesca won zijn debuut tegen Moritz Scacht op TKO. Ik zie op mijn foto’s echter dat het bitje van zijn tegenstander eruit was gevallen en dat die bokser dat aan de scheidsrechter probeerde duidelijk te maken. Gino had denk ik sowieso wel gewonnen maar niet zo snel en makkelijk.
Ik hoorde overigens later dat als een bitje valt, de scheidsrechter de wedstrijd pas even stillegt NA de stotenwisseling. De bokser had dus beter even kunnen door boksen dan proberen de aandacht van de scheidsrechter te krijgen.

Daarna volgens mij Ricardo Snijders tegen Rivo Slory. Ricardo won, terecht geloof ik. Ricardo mag wel weer wat lol in het boksen krijgen, beetje ontspannen. Hij is goed en heeft potentie maar hij lijkt gestresst en wat minder soepel daardoor. Ik las op Facebook dat zijn tegenstander niet lekker bokste. Nou ja, dat kan ook. Maar goed… boks je eigen partij zeggen ze dan.

Steve Suppan

Steve Suppan won terecht. Zijn tegenstander was geen “pannenkoek” zo hoorde ik om me heen. Hij heeft ervoor geknokt en hij heeft totaal verdiend gewonnen. Gefeliciteerd Team Suppan! Maar is het nu echt een wereldtitel? Zo kan ik zelfs wereldkampioen worden. Sterker nog: ik denk dat ik dat ga doen 🙂

Maar na de pauze werd het nog leuker. Wat een mooie gevechten.

Giovanni Rijkaard tegen Angaar Afghan. Giovanni won. De meningen waren verdeeld. Ik had het idee dat die ander wel veel probeerde maar dat het niet zo aankwam, gewoon: de overtuiging ontbrak.Ach maar wat weet ik nou helemaal: ik zie alles alleen maar door de camera en mis een boel.

Vooral de partij van Brahim Kamal (leuk om hem weer in de ring te zien!) tegen Melvin Wassing was spannend en sterk. De wedstrijd eindigde onbeslist maar dáár was niemand het mee eens. Ik ook niet: voor mij was Brahim de winnaar. Terwijl ik Melvin ook echt een hele goeie bokser vind, had ik het idee dat Brahim vandaag net wat fanatieker en scherper was. En dat Melvin dat niet had zien aankomen. Op voorhand zou ik Melvin de meeste kansen gegevn hebben maar ook ik werd verrast 🙂 . Hoe dan ook: genoten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s