BEN BRIL MEMORIAL – KEIHARD en mooi

Geplaatst: 13 oktober 2015 in Geen categorie

Gisteravond stond ik op mijn favoriete plek van Carré: het was weer knallen bij het Ben Bril Memorial.

Ik stond daar natuurlijk als fotograaf. Mijn foto’s gaan eerst naar de RingSports. Ik zal er natuurlijk wel wat hier publiceren maar niet alles en niet direct.

Later wel alles 🙂

Even de avond doornemen: de eerste partij, om de grote prijs van Amsterdam: voortijdig geëindigd omdat een bokser z’n ogen zo branden dat hij niet meer zag. Of was dat de 2e partij?

2e partij: voortijdig geëindigd omdat éen van de boksers ook ging schoppen. Hij was pas erg laat gevraagd mee te doen en had te weinig tijd gehad zijn reflex af te leren. Hij bood zijn excuses aan: goeie vent.

3e partij> Melvin Wassink tegen Steve Suppan. Onbeslist maar ik denk dat Steve veel geleerd heeft door voor het eerst een echte bokser tegenover zich te hebben.

4e partij: Jessica Belder tegen klein jongensachtig meisje. Meisje kon best boksen maar haar kaak was gebroken. Jessica was amper begonnen en alweer klaar. Desalniettemin: verdiend kampioen.

Joos Poulino (persoonlijke favoriet van mij) tegen Faroek Daku (ook een goeie bokser). Ik was nerveus over dit gevecht: 2 keiharde boksers. Gebrand op de winst. Maar ik weet niet wat er met Faroek was, misschien was het die harde tik uit de eerste ronde maar hij deed weinig. Ik verwachtte een soort wederopstanding zoals je die in Amerikaanse films ziet. Dat gebeurde dus niet. Af en toe kwam er een harde stoot, meestal op het lichaam van Joos maar nooit echt zorgwekkend, geloof ik. Josemir verdiend gewonnen.

Daarna de finale van de Grote Prijs. Kickboksers boksen toch anders maar ook leuk om naar te kijken.

Toen Varazdat Chernikov  tegen Gevorg Khatchikian. Gevorg was absoluut beter (hahaha, hoor mij nou: alsof ik er verstand van heb) maar het was geen missmatching. De Rus ging echter zo hard tegen de vlakte dat er een ambulance moet komen. Een stevige K.O. is mooi maar dit is niet wat je wil zien. Wel altijd het risico. Dat hoort ook bij boksen.

En als laatste de partij Kevin Dotel vs Rafik Harutjunjan. Rafael Harutjunjan moet dat zijn. Ook goed maar we kennen hem al zolang als Rafik. Raf dan maar om te wennen. Pfff.. dat was spannend. Raf is een van de meest veerkrachtige boksers die ik ken. Hij hersteld zich van menige tegenvaller en hij laart zich absoluut biet opjutten: prachtig hoe hij de wereldtitel voor zichzelf bevestigde: HELD!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s