Koop en steun!

Geplaatst: 6 oktober 2014 in Geen categorie

http://oypo.nl/7DE0C23502DE0FD4
Hier kun je afdrukken bestellen. Ik waardeer het heel erg als je dat doet. Iedere cent gaat in het volgende boksboek dat ik aan het maken ben.

Een fotograaf aan de ring wil eigenlijk maar één ding: het moment haarscherp vastleggen dat een vuist een gezicht raakt, terwijl bloed en zweet in het rond vliegen. En dat valt niet mee. Het zijn minder dan fracties van seconden dat zoiets gebeurt en, als het een beetje een gelijkwaardige wedstrijd is, het gebeurt ook niet zo vaak. En zeker niet in precies de juiste hoek voor de fotograaf. Iedere fotograaf met een fascinatie voor boksen, zoekt dus andere manieren om zijn verhaal te vertellen: de ruige zwartwit reportage in de boksschool. De portretten van boksers vóór en na de wedstrijd Eén bokser volgen vanaf de training tot hét gevecht. Maar eigenlijk… willen we hetzelfde als de boksers: Die rake klap!

Omdat ik al best lang fotografeer, heb ik een aardig archief met klappen, beuken, hoeken en leverstoten. Dit fotoboek wordt dus een boek vol actiefoto’s van alle wedstrijdavonden waar ik ooit geweest ben. Rake acties. Als je het hele boek hebt doorgebladerd, heb je het gevoel dat je een wedstrijd gebokst hebt. Als je je identificeert met degene die de klappen krijgt, heb je verloren. Identificeer je je met de uitdeler van de klap, heb je gewonnen. Want boksen hoewel boksen echt moeilijk is om goed te doen, wint degen die het vaakst en het hardst slaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s