Profboksgala Rotterdam

Geplaatst: 27 mei 2014 in boksen, Seconds Out - Faces of Boxing

(Kijk ook op www.piek.cc voor mijn echte werk, bestel mijn fotoboek over boksen HIER )

Een korte samenvatting van de avond, terwijl de foto’s in verwerking zijn…

Don Diego geeft een poeierOpeningspartij, debuut van Luciano Byron en volgens mij ook van zijn tegenstander Mirkko Moisar. Gewonnen door Mirkko op K.O. in de eerste ronde. Lijkt me extra zwaar voor Luciano. Ik hoop niet dat hij stopt, al is het maar omdat zijn profcarriere dan wel errug kort was…

Barry en Vangos, de Belgische Griek waar hij één keer eerder van verloor en een keer van won. Barry won op punten, terecht volgens mij.

Henri van opstal tegen Gari Abijani. Gari bokste op het Ben Bril tegen Nicky Holsken. Pittige kerel. Komt niet perse om te winnen maar geeft het ook niet cadeau. Henri heeft alles moeten geven wat ie had. Maar wel gewonnen dus, op punten.

De knappe Gian-Carlo Liesdek tegen de zeer lelijke (en met zeer bedoel ik echt afstotelijk) Duitser Pierre Dippe. Voor het einde van de eerste ronde sloeg Pierre al tegen het canvas. Jammer voor mij: wéér niet zoveel foto’s kunnen maken!

Na de pauze zagen we Don Diego Poeder de ring betreden. Zijn tegenstander Edgar Kalnars uit Letland zag er uit alsof hij de Rotterdammer wel kon hebben maar om de een of andere reden deed hij niet zoveel. Hij leek wel bang. Hij moest een naatal keer 8 tellen nemen. Don Diego ging erin als een diesellocomotief en won op punten.

Een partij waar iedereen, na zijn spectaculaire gevecht in Den Bosch, zich op verheugde: Rafik Harutjunjan tegen Mikheil Avakyan. Mikheil ziet eruit alsof Rafik hem doormidden kan slaan. Ik dacht dat het een heel kort gevecht zou worden maar dat viel tegen. Of mee, natuurlijk. Rafik kwam eigenlijk niet aan boksen toe. Veel vasthouden en laag inkomen. Niets aan, frustrerend voor de bokser(s) en het publiek. Maar ik denk dat Rafik zich vandaag, “the day after” minder beroerd voelt als de dag na “Den Bosch”…

Als laatste kwam Stephen Danyo in actie. 8 ronden stonden er op het programma dus ik zorgde voor een lege kaar in mijn camera. Het zit Stephen niet mee, ik geloof niet dat hij ooit een hele profwedstrijd heeft mogen uitboksen. Ook nu sloeg hij zijn arme tegenstander met een welgerichte directe (hoek, opstoot?) op het plexus, nog in de eerste ronde tegen de grond. Zo kan Stephen natuurlijk geen ervaring op doen!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s