Boksen zonder kap…

Geplaatst: 6 oktober 2013 in boksen, Seconds Out - Faces of Boxing

blauw roodEindelijk… eindelijk! Amateurs mogen ook zonder kap boksen.. het werd eens tijd. Het Olympisch boksen werd ontsiert door al dat plastic. De regels werden de laatste jaren ook steeds strenger: handschoenen, kap en shirt: alles moet in dezelfde kleur. Op mijn foto’s was het haast onmogelijk te zien wie er bokste. Vreselijk jammer. Rood en blauw. Plastic. Ik heb heel hard moeten zoeken naar een esthetische vorm om het boksen fotogeniek te maken. Ik ben zelf blij met het resultaat (boek, dus: SECONDS OUT – Faces of Boxing) maar ik kan niet wachten tot alle kappen afgaan.

Ook de boksers zijn blij, overigens. Denk ik. Ik zag dat gefrut wel en het geduw omdat het logge ding weer eens voor de ogen van de bokser schoof. Zweterig en kriebelig. Irritant.

Natuurlijk, jonge boksers, bij het sparren: hou dat ding op! Zoveel lichter je zal zijn als je een echte wedstrijd bokst… denk ik. Onervaren als ik ben.

Ik kan er waarschijnlijk helemaal niet bij zijn in Nieuwegein, bij het NNK. Jammer. Zeker nu de kappen afgaan. Volgende keer weer wel. hoop ik. Ben Bril, Beb van Klaveren, Food Fight: daar ben ik wel bij!

Succes iedereen en hou me een beetje op de hoogte via Facebook!

Advertenties
reacties
  1. Hans de jong schreef:

    Doen we Piek. Ik zie je dus weer gauw tot maandag in amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s